Hálaadással emlékezünk id.Pintér Károly nyugalmazott lelkipásztorra

id. Pintér Károly 1955-1966 között volt a Fancsal-Hernádvécsei Evangélikus Egyházközség lelkipásztora.

Kiss Máté személyes búcsúztatója:

Kedves gyászoló gyülekezet,

Kedves gyászoló család,

Szeretném kifejezni őszinte részvétemet, mind magam és családom nevében, mind az EKE bibliaiskola tanárai és hallgatói nevében, és nem utolsó sorban a Fancsal-Hernádvécsei Evangélikus gyülekezet nevében.

Hálás szívvel gondolok vissza Karcsi bácsira, az EKE bibliaiskolájából. Én ott ismerhettem meg őt. Rögtön megragadott az a szeretet és az a tűz, ami mindig áradt belőle. Nem holmi emberi bölcselkedés volt az, amit ő dogmatika órán átadott nekünk, hanem maga a krisztusi lelkiség. Olyan nemes egyszerűséggel és tisztasággal tanította a dogmatikát, hogy abból az örök élet beszéde áradt, így mindenki könnyen megérhette azokat a az alapokat, amire a keresztyén hitünk épül.

Testvérével Tibor bácsival mindig olyan családias légkört teremtettettek a bibliaiskolában, hogy könnyűvé vált így a tanulás. Egyébként Tibor bácsinak köszönhettük, hogy taníthatott közöttünk Karcsi bácsi is. Hiszen ő volt az, aki már ott tanított a bibliaiskolában, amikor beajánlotta Karcsi bácsit. Hála legyen az Úrnak, hogy többek mellett ők ketten is hűségesen végezték ezt a szolgálatot.

Soha nem felejtem el azt a szeretetet és alázatot, ahogyan Karcsi bácsi a tanítványok felé fordult. Mindig volt hozzánk egy kedves szava, vagy a témához illő története. Szerette a humort, az órái alatt senki sem unatkozott, mindenki jól érezte magát. Egyszerűen jó volt őt hallgatni, és jó volt tőle tanulni. Mi ittuk a szavait, ő pedig készségesen tanított minket.

Örökpélda lesz számomra, mind a teológiai látása, mind az a krisztusi szeretetet, ami benne lakott. Megtiszteltetetés számomra, hogy Fancsalon az ő nyomdokain járhatok, mint az egyik utódja.  Szeretném azt a lelkiséget tovább vinni, amit ő is képviselt.

Egy bátorító igével zárom a soraimat: 13Nem szeretnénk, testvéreink, ha tudatlanok lennétek az elhunytak felől, és úgy szomorkodnátok, mint a többiek, akiknek nincs reménységük. 14Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadt, az is bizonyos, hogy Isten az elhunytakat is előhozza Jézus által, vele együtt.” 1Thessz 4,13-14.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.